2014. július 15., kedd

Dr T.S Park Professzornál kontrol vizsgálaton

2014 július 14. Hétfő , Amerikai idő szerint reggel 8 órára érkeztünk Dr T.S  Parkhoz, kontroll vizsgálatra. Megnézte Ádám sebét, mondta, hogy nagyon szépen begyógyult, nincs teendőnk vele. Megfigyelte, milyen Ádám mozgása. Meg volt elégedve, hogy gipszel milyen szépen emelgeti a lábát, s úgy sétál. A Professzor Úr véleménye szerint a gipsz levétele után, ahogy erősödik Ádám, jelentős javulást fogunk látni. Itt cseng a fülemben azon szülők szavai, akik azt mondták, hogy a Professzor Úr a gyermekek mozgásából látja, hogy mire lesz képes az illető, s amit mond az általában úgy szokott lenni. Mi nagyon bízunk benne! Megbeszéltük azt is,hogy a nappali hosszú sínt 8 hétig kell használnunk, majd áttérhetünk a boka sínre.A nappali boka sínt,valamint az éjjeli tépőzáras láb kiegyenesítőt az éjjeli kis cipővel, ezeket 6 hónapig kell használnunk. Akkor, 6 hónap után kell küldeni Dr T.S Parknak Ádám járásáról egy videót, s majd az ott látottak alapján eldönti a Professzor Úr, hogy elhagyhatjuk-e, vagy még valameddig használnunk kell-e ezeket a dolgokat? Kihangsúlyozta azt is, hogy Ádám sokat sétáljon és sokat álljon. A tolmácstól meg is kérdezte mit jelent magyarul, s el is mondta:Adam,menjél,menjél,menjél!!! Annyira színpatikus és közvetlen volt a Professzor Úr, hogy írásban nem is tudom kifejezni, de azok a szülők akiknek megadatott, hogy személyesen megismerhessék, ők tudják,hogy miről beszélek. Mennyivel más lelkiállapotban ültünk ott, mint 3 hete! Ugyanis otthon két embertől (nem orvosok) azt a véleményt kaptuk, hogy Ádám nem nagyon spastikus, s ők nem műttetnék meg, mert össze fog esni, nem fog tudni lábra állni! Én ezt a félelmemet a műtét előtti találkozáson elmondtam a Professzor Úrnak! Ő elmondta, hogy a spasticitás az NEM IZOM ERŐ, hanem egy ártalmas dolog, ami deformitáshoz vezet, mind az ízületekben, mind a csontokban, s a növekedéssel csak rosszabbodik, s fájdalmat okoz a gyermeknek! Ezért a legkisebb spasticitást is meg kell szüntetni! Így indultunk neki a műtétnek! S most 3 héttel később, ugyan abban a szobában,(így hogy már tudom, hogy Ádám lábra állt, s ez mindig jobb lesz, s nem esett össze, s hogy nem lett igazuk azoknak az emberkéknek) így nagyon felszabadult voltam! Olyannyira, hogy hálám kifejezése közben fogtam magam, átöleltem a Professzor Úrat, s megpuszilgattam az arcát. Ő megilletődött, talán a férjem is, de Ádámnak nagyon tetszett ez a dolog. S szívem szerint, megölelnék, s megpuszilnék minden embert, aki bár milyen módon támogatott bennünket, hogy ez a műtét megvalósuljon. Akár anyagilag, akár tanácsokkal, akár jó szavakkal, (amiből sosem elég) mert rengeteg lelkierőt merítettünk belőle!!!Csak olyan sokan vannak ezek az emberek, hogy ezt lehetetlen véghez vinnem! Így hát leírva hálámat, szívem tiszta melegéből ölelek, s puszilok mindenkit, aki mellettünk állt, és áll, s szorít a kisfiamért!!!! Köszönjük! Köszönjük! Köszönjük!

2 megjegyzés:

  1. Örülök nektek. Dr.Park a legjobb orvos, akit szerencsém/ mindannyiunk szerencséje volt megismerni. Minden jót kívánok Ádámnak: Kiska Judit

    VálaszTörlés
  2. Igen az biztos, hogy a legjobb helyen voltunk a Park professzornál és még egszer nagyon köszönöm külön Neked hogy ,megosztottad ezt az információt velünk Magyarokal.

    VálaszTörlés