2015. január 1., csütörtök

2014 évi értékelő röviden!

2014 év elején már tudtuk Ádám életében egy meghatározó műtét lesz. Ekkor már tudtuk , hogy Ádám kapott egy lehetőséget a Magyar államtól , hogy Amerikában  St Louis -ban a világ egyik legjobb, legfelszereltebb ,és legjobb orvosa műthesse meg. Persze nagyon sok kérdésünk volt mindezzel kapcsolatosan . tele voltunk izgalommal, félelemmel , kérdéssel.
Ádám 2014 június 24.-én átesett az SDR műtéten .2014 július 3.-án átesett mindkét lábán ortopéd műtéten. Nagyon - nagyon sok ember összefogására volt ehhez szükség , hogy mind ez megvalósulhasson. A nagyon sok ember közül volt egy aki jelentős összeggel támogatta és azóta is támogatja Ádámot. Szeretném itt ismét meg köszönni mindazoknak akik ebben segítettek minket és fiúnkat. Ádám a műtét óta sokkal jobban van két háromágú bottal intenzíven ütemesen tud sétálni kb 200-250 m . Ez igen nagy haladás hiszen műtét előtt csak pár lépésre volt képes , de akkor is mögötte kellett lenni valakinek mert bizonytalan volt. A lépés hossza meg nőt és az állóképességei is jobb lett. Persze ez egy hosszabb folyamat , eddig 6 hónap telt el. Most már rövid ortézisben ( sínben ) egyre tovább megáll. Egy új fejlesztést kezdtünk el Ádámnál aminek az a lényege hogy az egyensúlyát fejlesszük. Ezt a terápiát TSMT -nek hívják. Heti két alkalommal jár hozzánk fejlesztő aki konduktor is és TSMT fejlesztést is végez. Ádám egyensúlya hétről hétre észre vehetően fejlődik. 2014 egy év amin igen sok minden történt . Műtétek , terápiák, óvodai be
iratkozás. Sajnos ez utóbbi még nem sikerült . Jelenleg is folyamatban van. Nagycenken ahol élünk úgy néz ki hogy fejlesztő konduktort nem tudnak Ádám mellé felvenni így el kell döntenünk (2015 év eleje így indul ) hogy Ádám szempontjából melyik a legjobb óvoda. Most ez lesz az egyik fontos dolog amit el kell intéznünk hogy 2015 szeptemberében tudjunk oviban kezdeni .Sajnos ezzel az is járhat hogy az egész családnak költözni kell. Azért ez sem lesz egy könnyű dolog hiszen idegen helyre költözni mindig egy nagy kihívás az ember számára. Reméljük ezt a feladatot is meg tudjuk oldani ahogy már nagyon sok mindent megoldottunk az elmúlt évek alatt.
Kívánunk Mindenkinek Jó Egészséget És Sikerekben Boldog Új Évet !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése