2015. május 11., hétfő

Ádám elmúlt időszaka Olinek Varsó, Tomatis , Budaigyermek kórház

Az elmúlt beszámoló óta nagyon sok idő telt el ismét. Sajnos a nagy feladat még várat magára mert még nem sikerült az ingatlanunkat értékesíteni . Ennek ellenére Ádámot beírattuk a győri óvodában ahol nagy szeretettel várják. Mivel csak egy hely volt az oviban így nem lehetett kérdés , hogy meg tesszük ezt a lépést. Az utolsó beszámoló óta voltunk ismét Varsóban egy két hetes intenzív terápián ahol ismét helyt állt Ádám sőt olyat bizonyított amitől még én is ledöbbentem , konkrétan haza sétált a szállásunkra amit itt láthatók is :
Elképesztő akarat és erő van benne , sokat lehet tőle tanulni pedig még csak 5 és fél éves !
Ádám állapota időről időre javul mindig produkál új dolgokat, ilyenkor tudjuk hogy minden egyes próbatétel, gyakorlás , erőfeszítés megéri hiszen látjuk az eredményt és ennél jobb vissza igazolás nem is kell egy szülőnek. Jelenleg is terápián van Ádám csak most Budapesten a Budai gyermek kórházban ahol sok oldalú konduktív fejlesztést kap ezzel párhuzamosan a Tomatis terápiára is jár Unger Ágneshoz ahol a második szériát csinálja. Az első széria januárban volt 14 alkalom, itt is nagy változások vehetők észre , javult az egyensúly , finom motorika. Unger Ágnesnak köszönhetően rá világítottak hogy Ádámnál gond van a hallásnál az orrmandula túltengése miatt nem tudott kiürülni a takony a dobhártya és az orrmandula között , így az orrmandula műtéten is túl vagyunk azóta minden rendben van. A második Tomatis terápia előtt készült tesztek sokkal jobb eredményt mutatnak . Jelentős változás a finom motorikában vehető észre hiszen Ádám nem tudott fakockából tornyot építeni mert a finom mozgás számára nem ment mindig ledőlt 2-3 kocka után, most 45-50 cm magas tornyokat épít egyedül.
Sajnos Varsóból haza érkezve hallottuk a hírt miszerint Piotrek Ádám barátja ,terapeutája felmondott az Olineknél mert nem tudta össze egyeztetni a másik munkahelyével az időbeosztását. Nagyon fog hiányozni Ádámnak és persze nekünk szülőknek is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése