2015. november 19., csütörtök

Egy új szemlélet, egy rég ismert emberrel

A cím sejteti ,hogy ismét egy új dolgot kezdtünk el Ádám fejlesztésével kapcsolatban. Direkt szándékosan nem írom egyenlőre le hogy mit és hol ,mert kíváncsi vagyok Ádám fejlődésének szakaszára hogy mennyire hatásos az új szemlélet. Akik ismernek minket azok szerintem úgyis tudják kiről beszélek akik meg nem tudják azok is megfogják tudni csak egy kis időt kérek. Ígérem ha a fejlődés mértéke jelentős azt mindenki megfogja tudni , hogy ki segített ebben. A lényeg az hogy most mindent úgy csinálunk ahogy azt meg mondják nekünk, ezért kértük az óvoda segítségét hogy amennyire lehet működjenek együtt velünk . Mondanom sem kell teljes volt az egyetértés amit nagyon köszönünk ! A feladatok a minden napokban vannak így Ádám élete részévé válik . Ezért készülőben van két speciális szék az egyik az otthonunkba a másik pedig az óvodában lesz használva. Van ék párnánk ha nem a széken ül Ádám akkor ezeken kell ücsörögnie illetve egy gimnasztika labda amiről le ér a lába kényelmesen , mert ezen kell ülnie igazából amennyit csak lehet. Azt gondolom ezek a dolgok nem olyan nehéz dolgok de mégis nagyon fontosak abban hogy Ádámnál leépüljenek bizonyos reflexek amik gátolják az önálló járás kialakulását.
Jelen pillanatban Ádám már két egyágú bottal közlekedik a lakásban is teljesen egyedül ami azt jelenti hogy ismét fejlődött hiszen eddig csak a háromágú bottal mertük elengedni egyedül. Mindig azt tudom mondani és nem elfogultságból hanem reálisan hogy Ádám lassan ugyan de nagyon is biztosan egyenletesen fejlődik. Ez nagyon fontos hiszen ha nem fejlődne akkor az nagyon rossz lenne hiszen akkor azt jelentené számára hogy nincs tovább nincs hova fejlődnie , de szerencsére Ádám akarata igen erős még ha néha el is pityüli magát tudjuk, látjuk hogy nem adja fel.
Amióta az új szemlélethez igazodunk Ádám kapaszkodás támasztás nélkül ülő helyzetből fel áll teljesen egyedül ! Videó később !
Röviden ennyi az új helyzet kialakulásával Mi szülök nagyon bízunk és hiszünk a jelenlegi fejlesztőnknek , tudjuk látjuk rajta hogy mindent meg tesz azért hogy Ádám stabilan bot nélkül elinduljon azon az úton amin már rég járnia kellene.


2015 11 .19 Apa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése